Als allerlaatste aankomen in Roubaix

Bas Tietema finisht Parijs-Roubaix

Winnaar Dylan van Baarle was al ruim 62 minuten binnen en bij de NOS sloten Dione en Stef af met het bericht dat Alexys Brunel van UAE als laatste renner in de rondte reed. Maar wie kwam daar als allerlaatste renner het Vélodrome van Roubaix ingereden? Onze eigen Bas Tietema.

Zeventig kilometer solo
In het begin zat Bas er lekker in. De eerste uren gingen ongelofelijk hard en toen het op de kant ging belande hij in de tweede groep. Op de kasseien ging het wat moeilijker. Bas zakte er iets doorheen, maar bleef in een groep rijden. Om hem heen kregen ze pech en de een na de ander stapte af. Zo niet Bas. Hij wilde zo lang mogelijk doorrijden en het liefst op eigen kracht aankomen in Roubaix. Uiteindelijk reed hij, aangemoedigd door vele fans, ruim zeventig kilometers alleen over de Franse wegen. Zonder assistentie achter zich mocht Bas niet tegen pech aanlopen, maar als laatste in de koers overkomt je altijd wel wat. Zo had Bas het spoorboekje van de SNCF niet goed bekeken en moest hij stoppen voor een spoorwegovergang. Hop, weer drie minuten kwijt. Naast pech krijg je als laatste in koers ook hulp van alle kanten. Zo kreeg hij bidons met water door fans en andere ploegen aangereikt. Hulde aan iedereen die Bas naar de finish geholpen heeft!

Tekst gaat verder onder de video.

Finish
In je eerste World Tour koers in je profbestaan aan de finish komen. Het is niet iedereen gegeven. Zeker niet als dit ook nog eens je droomkoers is. Richting het eind van de race kwamen de emoties dan ook naar boven. “Ik had het graag beter willen doen, zeker ook omdat ik het gevoel had dat er meer in zat. Ruim een uur na Dylan binnenkomen, dat is gewoon heel lang.”, aldus Bas. Na zeventig eenzame kilometers stond er met Josse, Devin, zijn ouders en vrienden een heus welkomstcomité klaar om hem te ontvangen. Na een beetje op adem gekomen te zijn, staat Bas de media te woord voordat hij zich een weg baant naar de legendarische douches van het Vélodrome.

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.

Tour de France Top10 video's- Tour de Tietema
4 minuten leestijd

Top 10 video’s van vorig jaar

Als opwarmer voor de Tour die morgen start, zetten wij onze top 10 (van de 6) video’s uit vorige Tour de France op een rij.