Bas rijdt Parijs-Roubaix!

Bas Tietema start in Parijs-Roubaix - Tour de Tietema

Donderdagmiddag 14 april kort na twaalven en Bas wordt gebeld met de mededeling dat hij zal starten in Parijs-Roubaix. Inderdaad die ene koers waarin hij als belofte ooit derde eindigde achter winnaar Mike Teunissen.

Dromen komen uit
In zijn eerste jaar als prof is Bas door zijn ploeg Bingoal Pauwels Sauces WB meteen geselecteerd voor het monument Parijs-Roubaix. Nadat hij eerst als reserve op de lijst stond, is hij nu doorgeschoven naar de wedstrijdselectie voor komende zondag. Dat dit de droomkoers is van Bas, daar maken zijn ouders, vrienden en ook hijzelf geen geheim van. “De eerste keer reed ik bij de junioren en daarna heb ik altijd om de prijzen gereden, met als hoogtepunt de derde plaats bij de beloften achter Mike Teunissen in 2014. Om deze koers nu bij de profs te kunnen rijden, is geweldig. Ik voel me goed en heb zin om te laten zien wat ik kan”, aldus Bas.

In de serie ‘Plan Bas’ heb je kunnen zien hoe Bas de afgelopen maanden alles op alles heeft gezet om zijn droom te verwezenlijken, namelijk aan de start verschijnen van ‘de Hel van het Noorden’. De race telt 257,2 kilometers waarvan, verdeeld over dertig stroken, er 55 gaan over kasseien. Niet iedere strook is even zwaar, maar de vele kilometers dokkeren en de drie vijfsterren-stroken, Bos van Wallers, Mons-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre, maken het tot een ware slijtageslag. Juich jij Bas zondag naar het Vélodrome in Roubaix?

Naast Bas bestaat de selectie van de ploeg uit Arjen Livyns, Stanislaw Aniolkowski, Timothy Dupont, Karl Patrick Lauk, Milan Menten en Ludovic Robeet.

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.

Josse gaat voor Goud - Kan wel Janken, de podcast - Tour de Tietema
50 minuten luistertijd

Podcast #6 – Josse gaat voor goud

Een jaar geleden zat hij voor het eerst op een racefiets en nu gaat Josse voor Goud! Je hoort het in de Kan wel Janken, de podcast.

NIEUW!
De 'slecht-weer-bestaat-niet' collectie

*Tijdelijk met gratis nekwarmer twv €14,95