Devin van der Wiel

Devin van der Wiel 2022

Geboortedatum:

11 september 1996


Woonsituatie:

Ik woon in Breda met drie vrienden die ik al van kleins af aan ken. We wonen NIET in een studentenhuis, dat wil ik benadrukken! Maar het is wel gezellig ;). Alle vier zijn we aan het werk en daarnaast voetballen we. Al moet ik zeggen dat ik de jongens steeds enthousiaster weet te krijgen voor het fietsen.


Favoriete koers:

Strade Bianche.


Hoe kijk je terug op afgelopen jaar?

We hebben 100.000 abonnees bereikt, echt geweldig hoeveel mensen we kunnen interesseren met onze video’s over sport. 

Daarnaast waren mijn hoogtepunten: de Tour de France met de familie van Roglic. We werden daar echt heel warm onthaald. Helaas werden we later uit de Tour gekickt door de ASO wat ook echt bizar was om mee te maken. De 24 uurs challenge was trouwens ook echt heel vet om te doen. Als laatste heeft Bas zichzelf, maar ook ons enorm verbaast met zijn prestaties. Dit alles leidde ertoe dat we ineens tussen allemaal TV sterren zaten op het televizier gala.

Het jaar was echt een rollercoaster. Dus in november was ik even toe aan wat rust. Ik heb goed nagedacht over waar ik me op wil focussen binnen Tour de Tietema.


Gewicht:

Dat gaat jullie echt niks aan!! Nee geintje. Mijn gewicht is nog steeds rond de 70 kg. Ik kom niet zo snel aan en heb gelukkig geen wintervacht. Al moet ik zeggen dat ik best gezond eet. Chips en zoetigheid, daar houd ik niet van.


Wat zou je in je leven echt graag een keer willen doen?

Op de fiets van West-Amerika naar Oost-Amerika is mijn grote droom. Dat land en de natuur lijken me super vet. Dit moet vooral geen race tegen de klok zijn, maar echt een avontuur om van te genieten.

Ook de marathon rennen staat nog op mijn bucketlist. Sportief mannetje ben ik he ;)?


Wat was je gaan doen als Tour de Tietema geen succes zou zijn?

Voor ons Tour de Tietema avontuur liep ik stage bij Jumbo-Visma als camera- en social media man. Ik denk dus dat ik sport en media zou combineren. Dat doe ik al vanaf 2014, toen ik druk bezig was met filmpjes maken voor mijn voetbalclub SV Kozakken Boys.


Doel in 2022:

Zoveel mogelijk mooie fietstochten maken. Het hoeft niet hard. Als het maar mooi is, met mooie mensen en mooi weer. 


Guilty pleasure:

Je kunt mij nergens zo blij mee maken als met pannenkoeken. Met kaas, met appel, als ontbijt, lunch of diner, het is altijd goed. Pannenkoeken!


Als we hier volgend jaar weer zitten, waar hoop je dan te staan met Tour de Tietema?

Ik hoop dat we een enorm aantal extra meesterknechten aan ons kunnen binden en dat onze video’s nog steeds met plezier door iedereen worden bekeken.

Hopelijk zetten we de fijne samenwerking met onze sponsoren door. Maar ook het plezier houden in de dingen die we doen met Bas en Josse en met ons de hele TDT crew. Laten we dingen blijven doen die nog niet eerder zijn gedaan in deze wielerwereld.

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.