Nieuw! De Tietrit Aerosokken

Tietrit Aerosokken - Tour de Tietema

Of je het nu puur voor de looks doet of er ook voordeel uit wilt halen, de Tietrit aerosokken maken jouw Tour de Tietema wieleroutfit compleet. We leggen uit waarom je aerosokken zou moeten dragen tijdens jouw volgende fietsrit.

Luchtweerstand

Tijdens het fietsen is de luchtweerstand een van de grootste krachten waar jij tegenop moet boksen. Hoe aerodynamischer jij bent op de fiets, hoe sneller je gaat. Jouw fiets is ontworpen om zo goed als mogelijk door de lucht te snijden, maar het lichaam is dat niet. Naast het aannemen van een aerodynamische houding, kan je de luchtweerstand verminderen met de kleding die je draagt. Denk maar aan de speciale pakken en helmen tijdens een tijdrit. Ondanks dat wielrenners hun benen scheren, maakt dit hun benen niet meer aerodynamisch. Speciale sokken kunnen dit wel. Daarom hebben wij de Tietrit aerosokken samen met de sokkenspecialisten van Sockeloen ontwikkeld.

Over de sok

Het bovenste deel van de Tietrit aerosokken wordt gemaakt van lycra. Dit oppervlak veroorzaakt minder wrijving dan andere materialen, zoals de huid. De lucht wordt langs het been geleidt en de verticale ribbel op de sok zorgt voor een nog soepelere luchtstroom rond je been. Het lycra begint al in je schoen waardoor je maximaal voordeel zult hebben van de aerosokken tijdens jouw volgende bordjessprint.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Watt zeg je?

We hebben de sokken uitvoerig getest in onze eigen windtunnel. Aan alle cijferfetisjisten onder ons kunnen wij vertellen dat de Tietrit aerosokken je ten opzichte van het niet dragen van sokken een voordeel van 8 tot 9 watt geeft bij een snelheid van 40 km/h en het zelfs 18 tot 19 watt scheelt bij 50 km/h. Ten opzichte van de normale Tietritsok heb je een voordeel van zo’n 3 à 4 watt. Naast dat iedere watt belangrijk is in het wielrennen, is iedere gram dit ook. Daarom hebben wij de sokken zo licht mogelijk gemaakt, dus nu heb je geen excuus meer om van je vrienden te verliezen.

Prijswinnaar

Natuurlijk rijden onze kopmannen rond met de Tietrit aerosokken van Tour de Tietema en Sockeloen, al zal je deze sokken vooral in wedstrijden kunnen bewonderen. Met de Tietrit aerosokken staat jou namelijk niets meer in de weg om voor goud te gaan. De aerosokken van Sockeloen hebben het goede voorbeeld al gegeven in grote koersen als de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche en de Tour de France. Pak jij het eerste goud met de Tietrit Aerosokken?

Nu te koop!

Een setje aerosokken is niet alleen nuttig, maar het ziet er ook nog eens heel fraai uit. Het oog wilt tenslotte ook wat. Dus of je het nu doet voor de marginal gains of voor de looks, jij rijdt er altijd gesoigneerd bij. Vanaf nu zijn de Tietrit aerosokken beschikbaar in onze webshop.

Bekijk onze windtunneltest hieronder.

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.

Devin van der Wiel 2022
2 minuten leestijd

Devin van der Wiel

Had nog nooit gefietst, maar gaat nu gewoon wedstrijden rijden…

NIEUW!
De 'slecht-weer-bestaat-niet' collectie

*Tijdelijk met gratis nekwarmer twv €14,95