NU ONLINE: Aflevering 1 van 2021

Prof worden met eigen wielerploeg - Tour de Tietema

Daar zijn we dan! Afgelopen weekend lanceerden we de gloednieuwe website van Tour de Tietema Cycling Team. Dat het creëren van een nieuwe wielerploeg veel werk kost, is vanaf nu op YouTube te zien in de allereerste Tour de Tietema-video van 2021.

Kopmannen en Meesterknechten
Na weken van voorbereiding kunnen we nu eindelijk beginnen met fietsen en video’s maken. Maar het samenstellen van een wielerploeg is niet zomaar gedaan, het is veel meer dan drie kopmannen op de fiets alleen.

Hoe dat neerzetten van de ploeg allemaal gaat, dat valt te zien in de eerste aflevering van 2021 op ons YouTube-kanaal. “Penningmeester Josse wist een aantal gevestigde namen uit de wielersport te strikken om ons een handje te helpen, zodat we onze eigen ploeg konden beginnen”, vertelt Bas. 

“Maar er komt nog veel meer bij kijken. Van het regelen van de fietsen tot aan de kleding die we hebben ontworpen, we zijn druk bezig geweest”, voegt Devin toe. Het mooiste van dit winterproject vindt hij de steun die we al hebben gekregen van onze Meesterknechten. “Zij zorgen er met hun steun voor dat wij zo professioneel mogelijk kunnen trainen en daarnaast vette afleveringen kunnen maken. In ruil voor hun steun proberen we wielrennen voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Iedereen kan met ons leven als een prof!”

Iets te zwaar
Ook fysieke inspanningen horen bij de winterperiode. Zo werd op Papendal een fysieke test afgelegd. “Bleek Bas een beetje te zwaar te zijn, dus Devin en ik plagen hem een beetje met zijn buikje natuurlijk”, lacht Josse. “Ik schrok er wel een beetje van”, breekt Bas snel in. “Het is nu echt alle hens aan dek om weer in topconditie te komen, maar dat komt wel goed.”

Hoe dat kan, een oud prof die zich in de winter zo laat gaan? “Veel thuis zitten, hè. Corona-virus gehad ook. En dan een beetje online bestellen… Thuisbezorgd, McDonalds en Domino’s hebben aan mij een goede klant gehad deze winter!”

Dat Bas zijn kilo’s makkelijk kwijt gaat raken, daar zijn Devin en Josse van overtuigd. “Bas is tot het bot gemotiveerd om weer op niveau te komen.” En de twee zelf? “Het rijden van wedstrijden lijkt me wel eng, in een grote groep dicht op elkaar”, legt Devin uit. “Ik heb ook niet de ambitie om een koers te winnen, haha! Maar het lijkt me wel enorm leuk om deel van het team uit te maken. En dan stappen te maken in de wielersport. En een biertje af en toe, dat moet ook wel kunnen toch?”

Josse vond de fysieke test vooral spannend. “Om te zien waar je fysiek staat. We hadden alle drie het Corona-virus gehad en mede daardoor een belabberde winter. Toch bood de test best wel perspectief. En we hebben nu natuurlijk een ontzettend gaaf doel, dus dan ga je vanzelf harder!” 

Benieuwd naar de beelden? Ze zijn vanaf nu te zien op ons YouTube-kanaal. Wil jij ons steunen en Meesterknecht worden? Ga dan naar onze Meesterknecht-pagina en zorg dat je vanaf nu bij ons hoort!

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.

NIEUW!
De 'slecht-weer-bestaat-niet' collectie

*Tijdelijk met gratis nekwarmer twv €14,95