Tietema gaat jouw wieler bucketlist afvinken!

Ride Before You Die - Tour de Tietema

De mannen van Tour de Tietema weten van geen ophouden. Opnieuw wordt een nieuwe YouTube serie over wielrennen gelanceerd. Bas Tietema neemt zijn kijkers elke week mee in zijn avontuur om profwielrenner te worden. In de serie ‘Plan Bas’ neem je een kijkje in zijn leven als profrenner bij Bingoal Pauwels Sauzen. Deze YouTube ster/ vlogger / video maker heeft afgelopen jaar het fietsen herontdekt en gaat nu de uitdaging van zijn leven aan. Van een training in de regen tot het rijden van Parijs Roubaix, de kijker wordt overal in meegenomen.

Naast deze serie lanceert team Tietema een volgende serie. Hierin staan de andere ‘kopmannen’, zoals ze zichzelf noemen, centraal. Josse Wester en Devin van der Wiel waren eerder al te zien in een reeks video’s. Toen was het onderwerp: Kunnen we binnen 50 dagen zo goed mogelijk worden om de Ronde van Vlaanderen uit te rijden. De jongens hadden hiervoor nog nooit op een wielrenfiets gezeten. Een jaar later fietsten de twee heren samen met Bas 2000 kilometer door Italië tijdens de Giro d’Italia. 

Dit jaar gaan Devin en Josse aan de slag met dromen van hun kijkers, de ‘Meesterknechten’. In de serie ‘Ride Before You Die’ wordt onderzocht welke fietsuitdagingen je zeker op je bucketlist moet schrijven, maar ook welke tochten niet de moeite waard zijn. 

Zelf omschrijft Devin de nieuwe serie als volgt: “Wij gaan voor onze Meesterknechten ‘onderzoeken’ of een fietsuitdaging op je bucketlist moet komen te staan. We gaan dus niet jouw droom laten uitkomen, maar echt bewijzen of jouw fietsdroom de moeite waard is. We kunnen namelijk niet elke tocht waar we over dromen ook daadwerkelijk fietsen.”

Deze week zal de eerste aflevering online komen. Hierin staat de toertocht van de Amstel Gold Race centraal. Daarnaast stappen de jongens ook op de mountainbike voor een buitenlands fietsavontuur. De onderwerpen van de rest van de serie hangen af van de dromen van hun volgers. Als Meesterknecht kun je vanaf nu je droom insturen via de website van Tour de Tietema. 

Of Bas Tietema ook te zien zal zijn in deze serie is vooralsnog onduidelijk. “De serie ‘Plan Bas’ is zeker nog niet ten einde”, aldus Devin van der Wiel. Daaruit kunnen we concluderen dat Bas zich vooral zal focussen op zijn loopbaan als profwielrenner. 

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.

Fiets wassen - Tour de Tietema Cycling Academy
10 minuten leestijd

Jouw fiets schoon in 9 stappen

Met het Tour de Tietema Onderhoudspretpakket en ons 9-stappenplan wordt jouw fiets schoon en ziet deze er na iedere tocht weer pico bello uit!