Waarom je een ondershirt wilt dragen

Tiet(ema) ondershirts, wat draag je wanneer?

Bij 35ºC geen ondershirt aan tijdens het fietsen? Is dat gek of is dat juist beter? We gaan je hier even snel proberen uit te leggen waarom je juist wel of niet een ondershirt wilt dragen tijdens jouw fietsritjes.

Wat doet een ondershirt nu echt?

Een goed ondershirt zorgt voor de afvoer van je zweet, houd je droog en houd je warm tijdens frissere dagen. Bij iedere temperatuur heb je er dus wel iets aan. Vooral in wisselende omgevingen en omstandigheden ga je pas echt merken waarom een ondershirt zo fijn is. Als je bergop fietst (of tegen de wind in) zweet je je een ongeluk en het volgende moment, in de afdaling of met wind mee bijvoorbeeld, koel je weer super snel af. Een ondershirt helpt het lichaam deze temperatuurwisselingen te reguleren zodat jij het niet te koud of te warm krijgt.

Hier moet je op letten bij een ondershirt

Wil je dat jouw ondershirt goed werkt? Dan moet deze ten eerste goed aansluiten op je lichaam. Zo kan het ondershirt direct al het overtollige zweet opnemen en werkt het als een soort van tweede huid. Let er wel op dat je ondershirt ook weer niet te strak zit, want je moet je nog wel vrij kunnen bewegen en ademen niet te vergeten…

Met de Tour de Tietema ondershirts heb je geen last van vervelende naden, want de ondershirts met mouwen zijn naadloos. Het Tiet(ema) ondershirt zonder mouwen heeft wel naden aan de zijkant. Let er even op dat deze niet gaan schuren. Voel je bij het passen dat dit wel het geval is? Koop dan een maatje groter.

Op warmere dagen (20ºC+) is het slim om een dun ondershirt te dragen. Kies dan het Tiet(ema) ondershirt zonder mouwen. Dit ondershirt is dunner dan degene met mouwen. Dit ondershirt biedt extra ventilatie terwijl de andere ondershirts een iets meer isolerende werking hebben.

(tekst gaat door onder de afbeelding)

Wanneer kies ik dan het ondershirt met mouwen? Het gaat er natuurlijk ook vooral om wat je zelf lekker vindt zitten. Een ondershirt met mouwen vinden wij lekker om tijdens de wat koelere fietsritten te dragen. Zakt de temperatuur onder de 15/17ºC? Dan is het slim om het ondershirt met mouwen uit je kast te pakken.

De Tiet(ema) ondershirts met mouwen kan je lang door blijven dragen. Zo kan je het dragen onder een lange mouwen fietsshirt wanneer het wat frisser is, maar je kan hem ook prima combineren met je normale fietsshirt (met korte mouwen) en een paar armwarmers.

De conclusie

Het is altijd slim om met laagjes te rijden. Een ondershirt is de eerste stap bij het dragen van laagjes. Welk ondershirt je kiest dat is natuurlijk per persoon verschillend. Boven de 20ºC dragen wij het liefst het mouwloze ondershirt en zodra de temperatuur afneemt en het frisser begint te worden, kiezen wij voor het ondershirt met mouwen. Probeer ze vooral zelf uit en bepaal wat jij fijn vind.

Leuk genoeg om te delen?

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer lezen? Lees hieronder verder.

Plan Bas genomineerd voor Televizier - Tour de Tietema
3 minuten leestijd

Stem Plan Bas de Top 3 binnen!

Plan Bas zit bij de 25 genomineerden voor de Televizier-Ster. Stem ons de Top 3 binnen en stuur ons naar het gala in Carré.

Fiets wassen - Tour de Tietema Cycling Academy
10 minuten leestijd

Jouw fiets schoon in 9 stappen

Met het Tour de Tietema Onderhoudspretpakket en ons 9-stappenplan wordt jouw fiets schoon en ziet deze er na iedere tocht weer pico bello uit!

NIEUW!
De 'slecht-weer-bestaat-niet' collectie

*Tijdelijk met gratis nekwarmer twv €14,95