1. Ben je al fulltime wielrenner of heb je er toch nog een baantje ‘naast’?

Freek: Naast fulltime fietsen werk ik bij Ippel Special Products, de toeleverancier van draai-, frees- en constructiewerk. Hier houd ik mij bezig met verkoop, inkoop en het hele proces wat daartussen komt.

Mark: Ik werk fulltime bij The Protein Brewery. Daar zetten wij een schimmel aan het werk om een proteïne en vezelrijk poeder te maken middels fermentatie (soort bierbrouwen maar dan anders).


2. Je beste (sport)gerecht dat je kunt koken is…?

Freek: Als ik 'Pasta Carbonara' zeg dan verschijnt er gelijk een glimlach op het gezicht van mijn vriendin. Of het heel goed is voor het sporten weet ik niet…

Mark: Pasta pasta pasta pasta!


3. Wat is je favoriete wielerterm die je afgelopen tijd hebt geleerd of het meeste gebruikt en in welke context?

Freek: De meest gebruikte, niet perse mijn favoriete wielerterm, is 'zadelpijn'. Dat achtervolgt je wel gedurende de intensieve trainingen die elkaar in een rap tempo opvolgen.

Mark: Bordjessprint! Niet slim, wel leuk!

Mark in actie tijdens de toertocht van de Amstel Gold Race

4. Waar heb je jezelf het meest over verbaast in het wielrennen?

Freek: Hoe afhankelijk je bent van een opgeladen Di2. 🥲

Mark: Hoe irritant wind kan zijn.


5. Heb je al een favoriete wielrenner en waarom dan hij?

Freek: Mijn favoriete wielrenner is toch wel Sjoerd Bax (ons oude klasgenootje). Ondanks alle verstoringen vroeger tijdens de les bleef hij zich focussen op zijn doel om jaren later te fietsen op het hoogste niveau.

Mark: ANDY SCHLECK! Wat een klim🐐. Hart gebroken toen z’n ketting eraf knalde op Port de Balès...

Freek aan het afzien op de Keutenberg